top of page
Image by Stefan Vladimirov

Brunch cultural
la Conacul Nucu
ep.1 2022

 

Urlați, Prahova
14 Mai 2022

Brunch cultural

Experiențe gastronomice și culturale
14 Mai 2022
10:30 am

Pe 14 Mai vă poftim la Brunch în curtea Conacului Nucu!
Va fi o adevărată desfătare a simțurilor, o încântare pentru ochi, urechi și stomac, o incursiune profundă în lumea boierilor din alte vremuri. 

Unde?
Evenimentul va avea loc la adresa Str. Orzoaia de Jos nr. 30, la Conacul Nucu, o cramă în curs de restaurare și de revitalizare, punând în valoare tradițiile, produsele și patrimoniul local.

 

Ce vom face?
La brunch (breakfast + lunch), adică un prânz prelungit care începe cu micul dejun, vom fi invitați să degustăm și să ne bucurăm de preparate după rețete vechi, gătite de localnici cu ingrediente din curțile lor. Sprijinim astfel un turism responsabil, deoarece toate veniturile se întorc în comunitate.

The Conference
06.jpg

Ce îți pregătim?

În meniu vom pregăti: bucate care merg bine cu vinul dealurilor prahovene, servite după bunul plac și în ordinea preferată de fiecare.

Pregătim cel puțin - 10 tipuri de aperitive, 2-3 feluri calde și 3 tipuri de deserturi, udate bine cu siropuri și poveşti despre podgorii. În cartea noastră de bucate sunt rețete cu carne de oaie, rață și pui, avem rețete excelente pentru vegetarieni și cu siguranță vei găsi cel puțin 5 gusturi pe care le vei ține minte. Gătim natural, cu o concentrație redusă de zahăr pentru deserturi astfel încât să te bucuri de el fie că ești adult sau copil. La secțiunea de băuturi îți pregătim o selecție specială de vinuri, siropuri și sucuri.
 

About

10:30

Deschidere
bar

11:00

Sosire
oaspeți

11:30

Deschidere
bufet brunch

12:30

Concert de chitară trupa „Dealu cu Folk”

13:30

Demonstrație meșteșug

14:30

Drumeție pe deal
05.jpg

Cât investești?

179 lei/persoană
Copiii cu vârste sub 10 ani au gratuitate
Copiii cu vârste între 10 și 17 ani au reducere 50%
Transportul până la Urlaţi este asigurat de fiecare participant.
Speakers

Bucate cu poveste

pastrama.png

Pastramă de oaie

Dealurile Prahovei nu dau doar struguri din care se face cel mai bun vin, ele sunt și locul unde

pasc turmele de oi. La brunch vei găsi o carne de oaie care se perpelește deasupra jăratecului, se rumenște încet până ce ți se topește în gură.

Carnea este marinată minim 48 de ore, iar condimentele sunt tot locale, păstrând astfel autenticitatea locului. Cu siguranță nu poți gusta altundeva o astfel de pastramă. 

După această odihnă cu mirodenii, carnea ajunge pe grătar sub înalta atenție și pricepere a bucatarului nostru, care cu iscusința sa aduce pastrama la adevăratul său potențial.

Ce zici? Merge o așa pastramă?

Vinul de pelin

Dacă nu ai fost niciodată în Prahova trebuie să știi că aici se face Vinul de pelin, cu siguranță găsești în alte părți vin, dar aici s-a născut acesta. Probabil cu mulți, mulți ani în urmă oamenii locului au descoperit că pot folosi pelinul, îl pot alchimiza astfel încât gustul lui amar să devină savoare unui vin reprezentativ. Oamenii care pot vedea utilitatea pelinului cu siguranță sunt oameni fericiți, care nu se tem de gustul amar, ci îi dau un alt sens. Îm vinul pelin se amestecă miresme felurite, flori de câmp și ierburi aromatice, ajungând ca în pahar să te trezești cu o licoare complexă

De aceea vinul de pelin e o caracteristică a zonei, dar devine și un simbol al capacității de transformare, a schimbării de perspectivă. Când guști un astfel de vin parcă lucrurile amare nu mai par așa amare, ci devin parte a vieții și motiv de celebrare. 

vin pelin.png

Păsat pe frunze de tei

Nu, nu am uitat desertul! Păsatul este un preparat special pentru zona Prahovei. Rețeta se transmite din neam în neam, inițial de folosea mălai de porumb, măcinat mai mare, ulterior rețeta a fost modificată și se folosește orez. Cel mai important este că preparatul se servește pe frunze de nuc, tei sau viță. Pe vremuri păsatul astfel preparat se împărțea în ziua Moșilor de vară, astăzi devine o delicatesă a vremurilor vechi, o reamintire a ceea ce înseamnă comunitate, desert special și sănătos. Păsatul capătă un gust specific când este servit pe frunze de tei. Am inclus această rețetă pentru a stârni nostalgia dar și pentru a intriga pe cei care nu-s din zonă, dar astfel o descoperă în cele mai particulare moduri. Te așteptăm în comunitatea noastră de prahoveni puși pe fapte mari, pofticioși când vine vorba de mâncare și de viață .

pasat.png

Imagini de la ultimul brunch

Past Events

Suntem responsabili!

În contextul epidemiologic actual suntem atenți la respectarea tuturor regulilor ce au ca scop prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Echipa noastră a organizat evenimentul astfel încât să ne putem bucura în siguranță de experiența autentică din Dealu Mare.

bottom of page